Πάνω από έναν αιώνα πριν, ο Πέτρος Θωμόπουλος ξεκίνησε να αποθηκεύει στα υπόγεια πέτρινα κελάρια του και σε δρύινα βαρέλια, τα καλύτερα αποστάγματα από ντόπιες ποικιλίες σταφυλιών, που είχαν ωριμάσει κάτω από τη διαπεραστική λαμπρότητα του διάσημου Ελληνικού ήλιου.
Ακολουθώντας αυτή την παράδοση, τα παλαιωμένα αποστάγματα οίνου, αναμιγνύονται, με το εξαιρετικό Μοσχάτο κρασί Σάμου, θυμαρίσιο μέλι από το όρος Όλυμπος και μία αρωματική νότα από βότανα της Μεσογείου.
Έτσι, η εταιρεία Θωμόπουλος έχει δημιουργήσει ένα ποτό με βάση το σταφύλι που θα γράψει το επόμενο κεφάλαιο στη μακρά διεθνή ιστορία της.
Αυτό το μοναδικό ποτό έχει ονομαστεί PANTHEON, σαν αναφορά στη συνάθροιση των θεών που, όλοι μαζί, με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του καθενός, αντιπροσωπεύουν την ομορφιά, την ποικιλομορφία και την ισορροπία του κόσμου. Η ετικέτα του Pantheon δείχνει το Δία, το βασιλιά των θεών, σαν ένα εντυπωσιακό και δυνατό ταύρο, που μεταφέρει την πριγκίπισσα Ευρώπη στις πλάτες του περνώντας από τον Ελλήσποντο στην ηπειρωτική “Ευρώπη” - ακριβώς όπως η Ελλάδα είχε διαδώσει την κουλτούρα των αποσταγμάτων και «το ευ ζην».
Η ιστορία του Pantheon ξεκινάει με τα παλαιωμένα αποστάγματα οίνου, φτιαγμένα από τις φημισμένες ποικιλίες σταφυλιών της Αττικής και της Πελοποννήσου, ωριμασμένα κάτω από το διάσημο ελληνικό φως. Τα αποστάγματα αυτά παλαιώνονται σε δρύινα βαρέλια, αποθηκευμένα στα σκοτεινά και ήσυχα κελάρια, του ιδρυτή της εταιρείας Πέτρου Θωμόπουλου και εκεί αποκτούν το πλούσιο κεχριμπαρένιο χρώμα τους.
Στο αυθεντικό αυτό «νέκταρ», ο master blender του Pantheon προσθέτει παλαιωμένο Μοσχάτο κρασί Σάμου, του οποίου η εξαιρετική του γεύση είχε δοξαστεί από τον Όμηρο 3.000 χρόνια πριν.
Μετά από μία εκ νέου ανάμιξη και παλαίωση, το Πάνθεον εμφιαλώνεται σε μία Δωρικής απλότητας φιάλη. Το αποτέλεσμα είναι ένα ξεχωριστό ποτό, με ασύγκριτο άρωμα και γεύση, που προέρχεται από την ανάμειξη ενός ντελικάτου μπουκέτου σταφυλιών από ονομαστές ποικιλίες της Αττικής και Πελοποννήσου, μαζί με μοσχάτο Σάμου, αποξηραμένα φρούτα και θυμαρίσιο μέλι.
Το πλούσιο κεχριμπαρένιο άρωμά του, το οφείλει στη μακρά και αργή παλαίωσή του μέσα σε δρύινα βαρέλια.
Έχοντας περάσει όλη αυτή την απαιτητική διαδικασία, το Πάνθεον είναι πλέον έτοιμο για απόλαυση.