Pantheon:
η συνάθροιση
των θεών

Πάνω από έναν αιώνα πριν, ο Πέτρος Θωμόπουλος ξεκίνησε να αποθηκεύει στα υπόγεια πέτρινα κελάρια του και σε δρύινα βαρέλια, τα καλύτερα αποστάγματα από ντόπιες ποικιλίες σταφυλιών, που είχαν ωριμάσει κάτω από τη διαπεραστική λαμπρότητα του διάσημου Ελληνικού ήλιου.

Ακολουθώντας αυτή την παράδοση, τα παλαιωμένα αποστάγματα οίνου, αναμιγνύονται, με το εξαιρετικό Μοσχάτο κρασί Σάμου, θυμαρίσιο μέλι από το όρος Όλυμπος και μία αρωματική νότα από βότανα της Μεσογείου.
Έτσι, η εταιρεία Θωμόπουλος έχει δημιουργήσει ένα ποτό με βάση το σταφύλι που θα γράψει το επόμενο κεφάλαιο στη μακρά διεθνή ιστορία της.

Αυτό το μοναδικό ποτό έχει ονομαστεί PANTHEON, σαν αναφορά στη συνάθροιση των θεών που, όλοι μαζί, με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του καθενός, αντιπροσωπεύουν την ομορφιά, την ποικιλομορφία και την ισορροπία του κόσμου. Η ετικέτα του Pantheon δείχνει το Δία, το βασιλιά των θεών, σαν ένα εντυπωσιακό και δυνατό ταύρο, που μεταφέρει την πριγκίπισσα Ευρώπη στις πλάτες του περνώντας από τον Ελλήσποντο στην ηπειρωτική “Ευρώπη” - ακριβώς όπως η Ελλάδα είχε διαδώσει την κουλτούρα των αποσταγμάτων και «το ευ ζην».

Brandy or Pantheon?

Η ιστορία του Pantheon ξεκινάει με τα παλαιωμένα αποστάγματα οίνου, φτιαγμένα από τις φημισμένες ποικιλίες σταφυλιών της Αττικής και της Πελοποννήσου, ωριμασμένα κάτω από το διάσημο ελληνικό φως. Τα αποστάγματα αυτά παλαιώνονται σε δρύινα βαρέλια, αποθηκευμένα στα σκοτεινά και ήσυχα κελάρια, του ιδρυτή της εταιρείας Πέτρου Θωμόπουλου και εκεί αποκτούν το πλούσιο κεχριμπαρένιο χρώμα τους.

Στο αυθεντικό αυτό «νέκταρ», ο master blender του Pantheon προσθέτει παλαιωμένο Μοσχάτο κρασί Σάμου, του οποίου η εξαιρετική του γεύση είχε δοξαστεί από τον Όμηρο 3.000 χρόνια πριν.

Ανάμεσα στα άλλα αρωματικά εκχυλίσματα διαφόρων μεσογειακών βοτάνων, προστίθεται και μία νότα από μυρωδάτο, άγριο, θυμαρίσιο μέλι Ολύμπου , στο χώρο, που η μυθολογία τοποθετεί «το Πάνθεον» των θεών. Αυτό δίνει τα διακριτά αρώματα άγριων λουλουδιών και αποξηραμένων φρούτων.

Μετά από μία εκ νέου ανάμιξη και παλαίωση, το Πάνθεον εμφιαλώνεται σε μία Δωρικής απλότητας φιάλη. Το αποτέλεσμα είναι ένα ξεχωριστό ποτό, με ασύγκριτο άρωμα και γεύση, που προέρχεται από την ανάμειξη ενός ντελικάτου μπουκέτου σταφυλιών από ονομαστές ποικιλίες της Αττικής και Πελοποννήσου, μαζί με μοσχάτο Σάμου, αποξηραμένα φρούτα και θυμαρίσιο μέλι.

Το πλούσιο κεχριμπαρένιο άρωμά του, το οφείλει στη μακρά και αργή παλαίωσή του μέσα σε δρύινα βαρέλια.

Έχοντας περάσει όλη αυτή την απαιτητική διαδικασία, το Πάνθεον είναι πλέον έτοιμο για απόλαυση.

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ
του Pantheon αποκαλύπτονται

Απόσταγμα Οίνου
Παλαιωμένα αποστάγματα οίνου, φτιαγμένα από διάσημες ποικιλίες της Αττικής και της Πελοποννήσου και ωριμασμένα κάτω από τον διάσημο ελληνικό ήλιο.
Μοσχάτο κρασί
Ειδικά παλαιωμένο Μοσχάτο κρασί από το νησί της Σάμου, του οποίου η εξαιρετική γεύση, είχε δοξαστεί από τον Όμηρο 3.000 χρόνια πριν.
Μέλι Ολύμπου
Μια νότα μυρωδάτου, άγριου θυμαρίσιου μελιού από το όρος Όλυμπος, εκεί όπου η μυθολογία τοποθετεί το «Πάνθεον» των θεών.

Οδηγός απόλαυσης

Πίνεται σκέτο ή με πάγο, αλλά αποτελεί και βάση για εκπληκτικά cocktails.
Ενα απόσταγμα οίνου θεωρείται παραδοσιακά το πιο εξειδικευμένο και ικανοποιητικό ως προς τις αισθήσεις ποτό. 

Οι συσκευασίες

To Pantheon 5* διατίθεται σε φιάλες των 700ml και των 500ml.

Το Pantheon 7* διατίθεται σε φιάλες των 700ml.
Logo Thomopoulos

Για να έχετε πρόσβαση στην ιστοσελίδα,
θα πρέπει να έχετε συμπληρώσει
το όριο ηλικίας. Παρακαλούμε εισάγετε
την ημερομηνία γέννησής σας.